Hoeveel Salesforce klanten zijn er eigenlijk?

Volgens het jaarverslag van 2015 zijn er meer dan 150.000 Salesforce klanten. In het verslag wordt vermeld dat Salesforce ongeveer 25 abonnees per klant heeft. Salesforce moet dus nu een totaal abonneebestand van 3,75 miljoen euro hebben. Salesforce bereikte 32% omzetgroei ten opzichte van vorig jaar en ontving $ 5,4 miljard aan inkomsten.

Het merendeel van hun inkomsten komt van de Amerika  regio (71%), gevolgd door Europa (18%) en de APAC  landen (11%). Salesforce heeft onlangs in een van hun persberichten bevestigd dat ze 20.000 Salesforce klanten in Europa hebben. De rest van de wereld, waaronder Azië, Australië, Nieuw-Zeeland, Afrika, etc, is goed voor ongeveer 10% van hun klanten. Met 3,75 miljoen abonnees en 2700 AppExchange apps met 3 miljoen installaties, is Salesforce duidelijk de marktleider op het gebied van CRM.  Volgens Forbes bezit Salesforce nu ongeveer 18% van de totale CRM-markt. Volgens andere bronnen zou Salesforce ongeveer 45% marktaandeel hebben.

Salesforce biedt 6 kern diensten aan, allemaal geïntegreerd op één platform:

  • Sales Cloud: Een platform voor sales force automation.
  • Service Cloud: Een platform voor customer service.
  • Marketing Cloud: Een platform voor digitale marketing (aka Pardot)
  • Community Cloud: Stelt bedrijven in staat om direct te communiceren met een specifieke groep mensen door ze toegang te geven tot relevante informatie, applicaties en experts.
  • Analytics Cloud: Een App en platform voor business intelligence.
  • De Salesforce1 Platform: Een cloud-platform voor het ontwikkelen van apps.

Salesforce klanten zijn zowel kleine eenmansbedrijven als Fortune1 bedrijven. Een aantal bekende voorbeelden van Salesforce klanten zijn: Barclays, KPN, GE, ADP, PostNL, Coca Cola, Mobistar, Leaseplan, Philips, NIBC, Toyota, Bel, Canon, KLM, Spotify,… Wilt u een aantal gebruikerservaringen van Salesforce klanten lezen, ga dan naar deze webpagina.

Voor meer informatie over het werven of opleiden van Salesforce personeel, neem contact op met Cloud Recruitment Solutions. We staan je graag te woord.

 

Salesforce klanten

Salesforce klanten