CEO Marc Benioff

CEO Marc Benioff

Salesforce voor de vierde maal door Forbes verkozen tot meest innovatieve bedrijf ter wereld.

De vierde keer op rij verkozen worden tot het meest innovatieve bedrijf ter wereld is echt een record. Maar waarom is iedereen toch zo enthousiast over het Salesforce platform? Hoe komt het dat Salesforce.com 15 jaren na oprichting nog steeds zo innovatief blijft?

 1. De CEO van Salesforce.com, Marc Benioff, stelt zich kwetsbaar op en staat open voor continue innovatie.
  De lijfspreuk van Marc Benioff is “You’ll figure it out”. Hij gebruikt deze uitspraak vaak als hij een product bij zijn medewerkers onder de aandacht brengt waarvan niet precies duidelijk is wat het is. Hij verlangt van zijn medewerkers dat ze zelf gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van het product.
 2. Salesforce is een bedrijf met lef en gaat door met het bouwen van datacenters in diverse Europese landen.
  Hoewel het een kostbare aangelegenheid is gaat Salesforce door met het bouwen van datacenters in verschillende Europese landen. Clouds moeten onderdeel worden van de nationale structuur en de nationale bezittingen van de landen.
 3. Salesforce investeert het grootste deel van haar winst.
  Al jaren laat Salesforce een ‘double digit’ growth zien maar het winstcijfer is teleurstellend. Salesforce blijft acquisities plegen en last geen rustpauze in.
 4. Salesforce doet constant aan productverbetering.
  De productlijn van Salesforce staat nooit stil. Daarom blijft Salesforce.com het meest innovatieve bedrijf ter wereld.
 5. Salesforce sluit partnerships met haar concurrenten.
  Salesforce omarmt haar concurrenten. Zo heeft Salesforce recent een CRM partnership afgesloten met haar concurrent Microsoft.
 6. Salesforce neemt Developers serieus.
  Vorig jaar keerde Salesforce maar liefst 2 maal een hoofdprijs uit van 1 miljoen dollar voor de beste mobiele app aan haar aangesloten Developers.

Wil je het volledige artikel “Salesforce.com is het meest innovatieve bedrijf ter wereld” lezen? klik dan hier!