Wat is Cloud computing?

Iedereen praat over de “cloud”. Maar wat betekent het?
Zakelijke toepassingen verhuizen naar de cloud. Het is niet alleen een modeverschijnsel – de verschuiving van traditionele software-modellen naar het internet is de afgelopen 10 jaar gestaag in een stroomversnelling terechtgekomen. De komende tien jaar belooft cloud computing nieuwe manieren van samenwerking via mobiele apparaten.

Het tijdperk voor cloud computing

Traditionele business applicaties zijn altijd zeer ingewikkeld en duur geweest. De hoeveelheid en de verscheidenheid van hardware en software die nodig is om ze te laten draaien, is overweldigend. Je hebt een heel team van deskundigen nodig om ze te installeren, configureren, testen, draaien, beveiligen en updaten.
Als je bedenkt dat je dit werk over tientallen of honderden apps moet vermenigvuldigen, dan is het gemakkelijk om in te zien waarom de grootste bedrijven met de beste IT-afdelingen niet de apps krijgen die ze nodig hebben. Kleine en middelgrote bedrijven hebben geen schijn van kans.

Cloud computing : een betere manier

Met cloud computing elimineer je die hoofdpijn omdat je de hardware en software niet moet beheren – dat is namelijk de verantwoordelijkheid van de verkoper bijv. Salesforce.com. Dankzij de gedeelde infrastructuur gebruik je het als een tool: je betaalt alleen voor wat je nodig hebt, upgrades zijn automatisch, en omhoog of omlaag schalen is eenvoudig.
Cloud-gebaseerde applicaties zijn ‘up and running’ in enkele dagen of weken, en ze kosten minder. Met een cloud app, open je simpelweg een browser, je logt in, past de app aan, en je kan van start.
Bedrijven draaien allerlei applicaties in de cloud, zoals customer relationship management (CRM), HR, accounting, en nog veel meer. Een aantal van ‘s werelds grootste bedrijven verhuisden hun applicaties naar de cloud van salesforce.com, na grondig testen van de veiligheid en betrouwbaarheid van de salesforce infrastructuur.
Omdat cloud computing groeit in populariteit, rebranden duizenden bedrijven hun niet-cloud-producten en diensten in “cloud computing.” Wees zorgvuldig bij de evaluatie van cloud aanbiedingen en onthoud dat als je hardware en software moet kopen, dat dit niet echt cloud computing is, maar een valse cloud.

Cloud Computing van Salesforce.

Cloud computing vervangt snel het traditionele model van software-applicaties geïnstalleerd op on-premise hardware, van desktop computers tot overvolle serverruimtes, afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Met cloud computing krijgen bedrijven toegang tot applicaties via het internet. Het heet Software As A Service (of SaaS). Bedrijven worden vrijgemaakt van het onderhouden of upgraden van software en hardware. Gewoon inloggen en aan de slag, overal en in veel gevallen, op elk apparaat. Salesforce is de leider in cloud computing, het aanbieden van applicaties voor alle onderdelen van uw bedrijf, waaronder CRM, verkoop, ERP, customer service, marketing automation, business analytics, mobiele applicaties, en nog veel meer. En het werkt allemaal op hetzelfde, verbonden platform, op basis van dezelfde klantgegevens. Dus in tegenstelling tot het werken in silo’s, kan uw hele bedrijf werken als een team. En omdat het allemaal in de cloud gebeurt, in tegenstelling tot een on-premise installatie, kan zelfs de grootste, enterprise-wijde implementatie gebeuren in een fractie van de tijd van traditionele implementaties, die meer dan een jaar kunnen duren.

cloud computing

cloud computing